EN FAMILIES REJSE

En blog om at rejse som en familie

Good morning Vietnam – goodbye Philippines

Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Det er næsten umuligt at få sat ord på alt det, som er sket, så jeg vil bare give et lille resumé af nogle af de ting, som er hændt.

Vi er nu taget væk fra børnehjemmet og befinder os i Vietnam. Ren badeferie med familie fra Danmark, god mad og masser af luksus. Der var engang, vi boede på et børnehjem, uden bruser i badet, uden varmt vand, uden bræt på toilet, uden skyl, uden aircon og uden alt muligt andet. Nu lever vi som konger og sandheden er, at vi nyder luksussen.

94AE2962-E1C2-4813-A673-C4C9B61A6DBF

Farvel gaver fra nogle af børnene.

Alligevel er der noget indeni, som gør ondt. Vi savner børnene fra børnehjemmet. Hold nu op hvor har det dog været en oplevelse for os alle at bo på børnehjemmet. Den sidste tid bød på både godt og ondt, som Jeppe også tidligere har skrevet lidt om, men heldigvis fik vi på trods af dengue, kvalme og hvad der ellers fyldte, afholdt en fantastisk afslutning for børnene.

931055CD-C162-4285-A117-9E4D29B62F28

Børnene er klar til banko-fest!

Vi havde købt fede præmier og lavede en banko-aften. Der var liv og glade dage, hvor børnenes huse dystede mod hinanden og det var en vældig succes. Virkelig sjovt og fedt at lave noget stort og godt, som ingen af dem havde prøvet før. Sikke mange glade ansigter, grin, skrål og jubel.

DBEDCDF3-9384-4A34-A14A-E1469184F60B

Vælg en pose snacks og tag en sodavand. Det var til stor glæde for børnene at få en kold sodavand.

Vi fik også alle ungerne til at skrive et lille postkort til os, som vi kunne tage med os til Danmark. Jeg har selvfølgelig allerede læst hvert og et og fældet tårer. Fantastiske børn – sikke en berigelse at have fået lov til at være en del af deres hverdag.

0A539711-B17C-4424-8428-113E8B9FF93B

Dejligt at have disse postkort med hjem i bagagen.

Derfor var det ikke så sjovt at tage derfra. Det var i sandhed virkelig hårdt! Det gør ondt at forlade dem. Forlade vores anden familie, det gør ondt ikke at vide, om vi ser dem igen, det gør ondt ikke at skulle være en del af deres hverdag og uddele krammere og high fives, men alt dette er jo på sin vis godt, for det viser, at det har givet mening for os at være der. Vi har knyttet bånd, men vi er ikke uerstattelige. Var vi uerstattelige havde vi først rigtig fejlet, men jeg er sikker på, at vi vil stå i deres minde. Aldrig før har de haft besøg af en familie og aldrig før har de haft besøg af en socialrådgiver og en dygtig mentor/basketballtræner. Vi har sat nogle aftryk og vi kan godt være stolte.

337461A1-BC2D-40EB-88BD-19BF07F4787D

Aston og Noelia savner også. De taler om børnene og oplevelser på børnehjemmet med glæde i stemmen. De taler om kobraslanger, som var det det mest naturlige i verden, de taler om gode venner på børnehjemmet, de taler om at tage på marked og købe frugt, som om det var noget de har gjort hele livet og de taler generelt bare en hel masse engelsk. Kæmpe sidegevinst.

Aston blev faktisk så god, at selv de større børn på børnehjemmet flere gange har sagt: ”Ate Sabrina, Aston speaks really good english now”. Også Noelia siger ting, som man umiddelbart ikke lige forstår, indtil det går op for én, at hun taler engelsk. Bum bum sej to-årig.

Nåh men nu er vi i Vietnam og her er lækkert. Vi fortsætter en familiesrejse lidt endnu, før vi rammer Danmark den 13. november og når vi kommer hjem, ja så er rejsen slet ikke slut!

Klems Sabrina

Få besked når der er nyt på bloggen

6 Kommentarer

 1. På alle måder god læsning, – bliver så glad.

  Godt der kommer mere.

  Kærlig hilsen
  og på gensyn
  Uffe

 2. Kære Sabrina og Jeppe tak for et skønt skønt brev fra jer der fortæller om jeres og børnenes oplevelser for livet, glæder mig meget til at se jer herhjemme engang, rigtig god ferie medLone og Stig knus og kram fra oldemor Kis ❤️✈️

  • Kære Kis. Tak for kommentar. Vi har virkelig fået en oplevelse for livet og vi er meget glade for, vi turde tage springet. Det har vi bestemt ikke fortrudt. Vi ses snart hjemme i kolde DK. Kh os alle, Sabrina

 3. Carl-Magnus Erlandsson

  24. oktober 2018 at 12:39

  Hej.
  Tack för ett härligt blogginlägg!
  Den där glädjen hos er, att ni faktiskt har gjort skillnad i så många barns liv, inte bara nu utan kanske för hela livet! Vilken nåd över era liv!
  Och den där glädjen över att förstå och bejaka att er tid på barnhemmet har gjort skillnad i era liv – och kommer att göra skillnad!
  Och så det där, att ni som föräldrar har givit era barn en stor stor gåva -. en erfarenhet som helt säkert kommer att sätta sin prägel på deras framtid!
  Well done!
  Hälsningar
  Calle och Ulla

  • Kære Calle og Ulla.
   Takker for endnu en dejlig kommentar. Hvor er I søde.
   Vi nyder den sidste tid hernede i varmen og sætter snart kursen mod DK. Vi glæder os og glædes over at have kufferten fuld af gode minder, selvom tiden både har budt på godt og ondt.
   Vi savner børnene, men glædes over, at have fået en ‘second family in the Philippines’.
   Kh Sabrina og co.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 EN FAMILIES REJSE

Tema af Anders NorenOp ↑

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial